Det tar ca en time å Kjøre fra Hindrum Fjordsenter til Trondheim. Da er fergeturen inkludert.

    Trondheim er en idyllisk liten havneby, med nesten 180-000 innbyggere.Det er en by med studenter, teknologi, kultur, sykling og mat. De 30.000 studentene, hvorav mange går på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, legger sitt preg på byen og bidrar til et høyt nivå av innovasjon og et levende kulturliv.

    Det er også festivaler i mange musikk sjangere som jazz, blues, kammermusikk, verdensmusikk, rock og pop. Norges største kirke- og kulturfestival St. Olav holdes også hær, plus diverse mat- og ølfestivaler.

    Trondheims sentrum er perfekt for syklister, og du finner mange utmerkede sykkelstier som fører til og rundt sentrum. Verdens første sykkelheis ligger i den idylliske gamlebyen Bakklandet, som er populær blant både innbyggere og turister. En kort sykkeltur fra sentrum ligger Bymarka, som er flott sykling og turer til fots.

    Norges mest populære Farmers Market (bondens marked) holdes også i Trondheim, hvor lokale matprodusenter selger blant annet kjøtt, fisk, ost osv. Trondheim har også flere lokale bryggerier og mange utmerkede restauranter.

    Trondheim, tidligere kalt Nidaros, var Norges hovedstad fra 1030 til 1217. Byen har spilt en nøkkelrolle i Norges historie, og Nidaros katedral har vært et populært pilegrims sted i nesten 1000 år.

cropped-cropped-Shutterstock-gradient-luted-scaled-1.webp