Opplevelser

      Det er ikke mangel på ting å gjøre hær, Hindrum Fjordsenter er godt egnet for liten og stor. For vi har mange opplevelser å by på.

Sjøfiske i Norges tredje største fjord
Fjord fiske eventyr

      Trondheim Fjord har et rikt marine liv, med både sørlige og nordlige arter; Det er observert over 140 arter og minst 90 disse er fisk, og fjorden har den største biologiske produksjonen blant Norges fjorder.

Ferskvann fisk i nydelige omgivelser

fersk vann fiske Hindrum Fjordsenter

      Man kan få kart å gå på fjellet å fiske i diverse fjellvann. De nærmeste fjellvann er ca 1-2 timer til fots fra fjordsentert. Ellers kan man kjøre til storvatnet og leie båt. Fiske kort fåes kjøpt i resepsjonen. 

Utfordre deg selv med Munkstigen via ferrata

Hindrum Fjordsenter via ferrata Munkstigen

      Å klatre Munkstigen via ferrata klatresti gir deg et spennende eventyr med en liten dose adrenalin. Den får det til å kile i magen og gi deg en fantastisk naturopplevelse med både sjø og fjell. Herfra har du panoramautsikt over Trondheim, store deler av Trondheims fjorden og områdene rundt.

Dykking

Dykking Hindrum Fjordsenter

      En liten 10 minutters båttur fra Hindrum Fjordsenter finner man fine dypvannskoraler (Lophelia pertusa) på bare 20-25 meters dybde. Det finnes også muligheter for vrak dykking ikke så langt fra fjordsenteret.

Museet Kystens Arv

      Museet Kystens Arv er et av landets fineste museer, med eget aktivt båtbyggeri, historisk rosehage, kafé og en av landets største samlinger med klinkbygde råseglbåter.

Gravhaugene på Ambornesset

       Fra en av gravhaugene ble det i 1928 levert inn rester av et sverd til Vitenskapsmuseet i Trondheim. Sverd av type Petersen E dateres gjerne til ca 800-850 e.Kr. Sverdformen er vanlig i Trøndelag og på Østlandet.

Hindrum stavkirke

    Hindrem Stavkirke ble reist i 2012 på tomta til den gamle soknekirka på Hindrem. Den er bygd etter samme modell som de gamle stavkirkene i Norge. 5-10 minutter å gå fra Hindrum Fjordsenter

Hellerisninger

      Helleristningene  er meislet inn i berget ved hjelp av enkle stein-redskaper en gang tidlig i yngre steinalder, trolig for 5000 – 5500 år siden.

Turer i skog, mark og fjell

      Vi har flere flotte merkede turstier i området, som vil gi deg en fantastisk natur opplevelse.  På høsten er det mye bær og sopp å plukke.

Sykkel utleie

      Det er mulig å leie sykkel og sykle til flere av severdighetene på Hindrum. For de som overnatter en eller flere netter er sykkel leien gratis. Det er flere av de merkede tur stier som brukes med sykkel.
Pris belønnet Økologisk Gårdsysteri

 

      På Hindrum Gaardsysteri lager de prisbelønnet økologisk ost. Det er mulig å kjøpe ost hær på fjordsenteret eller dra innom Ysteriet for å se og smake.