Munkstigen via
Ferrata

Trondheim's beste utkikks-tårn
I Fosen "Alpene"

950 meter / 520 m.o.h / 3-5 timer

Panoramic view climbing the Munkstigen via ferrata on a sunny day at Hindrum Fjordsenter in Norway
    Ønsker du å pushe dine egne grenser og ha det gøy med venner og familie? Da er denne klatreopplevelsen perfekt for deg! Uansett om du er nybegynner eller ekspert, kan alle delta uten krav til forkunnskaper.

    Å klatre Munkstigen via ferrata klatresti er et spennende eventyr som får det til å kile litt i magen og gir deg en fantastisk naturopplevelse med både sjø og fjell. Herfra har du panoramautsikt over Trondheim, store deler av Trondheims fjorden og områdene rundt. Klatrestien ligger like ved fylkesvei 755, mellom Vanvikan og Leksvik. 

    Opplev Norges eldste via ferrata, Munkstigen, som åpnet i august 1998. Med sine imponerende 950 meter var den Nord-Europas lengste i mange år. Utforsk denne utrolige turen som tar omtrent 3-5 timer, og nyt panoramautsikten enten du ønsker en treningsøkt eller ønsker å ta deg god tid. Perfekt for lag, foreninger, arbeidskollegaer, skoleklasser, studentgrupper, utdrikningslag, idrettsgrupper og mer.

    Alle klatreturer må bestilles på  forhånd. For bestilling eller annen informasjon kontakt med Hindrum Fjordsenter, eller sjekk Hjemmesiden Munkstigen.no

    Når du planlegger ditt Munkstigen-eventyr, vær oppmerksom på at all instruksjon og utleie av sikkerhetsutstyr skjer ved Hindrum Fjordsenter, ikke ved selve klatrestien. Der blir man registrert, får instruksjon og utleie av utstyr. Man passerer klatrestiens parkeringsplass med ca. 9 km i retning Leksvik, hvis man reiser fra Vanvikan.

    Guide kan bestilles på forhånd, og må bestilles minimum 24-48 timer i forveien. Det er forøvrig ingen nødvendighet med guide, men det kan i noen tilfeller være greit å klatra sammen med noen med ekstra klatre-erfaring og som kjenner stien godt. Det er gruppe-rabatt for grupper 10 eller mere

    Personer under 18 skal ha godkjenning av foresatt/ansvarlig. Barn under 12 skal følges aktivt av en voksen hele tiden. Alle brukere skal være over 7 år eller av en høyde på minimum 135cm. Det er ingen øvre aldersgrense.

Fjellet Munken fikk sitt navn på grunn av sin plassering langs forlengelsen av aksen mellom Nidarosdomen, Munkegata i Trondheim og Munkholmen.

Pris Munkstigen

Leie av sikkerhets utstyr og opplæring er inkludert i prisen

Ta utfordringen –
Kom deg til topps

 
2023
Full pris  400
Barn til og med 15år 325
Grupper 10 eller flere pris pr stk  300
Student m/bevis 325
Med eget utstyr 300
Munkstigen gavekort — Ønsket verdi xxx
Student rabatt gjelder kun for Høyskole og Universitet
Guide 1-5 personer 4 timer 1200
Guide 5-10 personer 4 timer 1400
Guide 10-20 personer 4 timer 1600
250 kr extra pr time etter dette

Klatring kombinert med seter-middag ?
(1 juli - 31 august)

cropped-cropped-Shutterstock-gradient-luted-scaled-1.webp