Vi går i naturen for å bli beroliget, helbredet, og for å få orden på sansene våre. I hver tur man i naturen mottar man langt mer enn han søker. Se dypt inn i naturen og du vil få et nytt perspektiv, klarhet og forstå alt mye bedre.

   Utforsk de mange fantastiske merkede turstiene i vårt område og opplev enestående naturopplevelser gjennom alle årstider.

   Det vakre med turer i skog, mark og fjell er at det virkelig er en aktivitet alle kan gjøre. Om du er ung eller gammel, ekspert eller amatør, er det alltid en sti der ute som er perfekt for deg. Naturen er ikke et sted man besøker, det er som å være hjemme.

   Når vinteren dekker landskapet, er det på tide å ta frem skiene! Opplev glede og frihet i våre godt preparerte løyper, perfekte for både nybegynnere og erfarne skiløpere. Om kvelden lyser en sjarmerende løype opp veien, skaper en magisk atmosfære for nattlige eventyr.

   Høstens ankomst gir deg muligheten til å nyte bær og soppplukking langs stiene, og omfavne den fargerike skjønnheten som omgir deg.

   Uansett årstid står våre merkede turstier klare for å ta deg med på en reise gjennom naturens skiftende skjønnhet. Velkommen til en verden av opplevelser

Eventyr sti

    Hindrum Skilag jobber med motorsag kunstner Jostein Finseråsen. Resultatet er en eventyrsti fulle av flotte trefigurer.

 
   Figurene er både fra kjente eventyr og fantasi. Flere figurer er underveis. Det er bare å glede seg til å gå på turstien og finne mange morsomme eventyr. Turen er gratis og genial for gammel og ung.

Spranget

    Dette er den korteste og er kun 4 km tur / retur. Det er gamleveien som ble brukt før tunellen ble åpnet i 1963. Dette er lett fin liten tur som følger fjorden.

Borgen

Sagnet sier at Borgen er ruiner fra en gammel bygdeborg fra ca 350 – 550. Dette er forholdsvis er ganske kort tur som gir deg en kjempefin utsikt over både Hindrum og Seter. Fra Hindrum Fjordsenter er turen ca 8 km tur / retur. Man kan også fint ta denne turen på sykkel.

Kjerringklumpen

Denne turen er 13.4km tur / retur og tar deg til toppen av Kjerringklumpen på 602 m.o.h.
Denne turen er litt bratt til steder og litt mere krevende enn de kortere turene, men den er overkommelig for de langt fleste med en gjennomsnittlig fysisk form.

Hindrum Setra

Denne turen er 12.7km en vei. Hindrum setra er fra rundt 1700 uten innlagt strøm eller vann. Turen er litt bratt til steder og litt mere krevende enn de kortere turene, men den er overkommelig for de langt fleste med en gjennomsnittlig fysisk form.
cropped-cropped-Shutterstock-gradient-luted-scaled-1.webp