Sjøfiske i
Trondheims fjorden

   Opplev spenningen og gleden ved sjøfiske i Trondheimsfjorden! Trondheimsfjorden er kjent for sin naturskjønne skjønnhet og rike marineliv, og det er et ideelt sted for fiskere i alle aldre og ferdighetsnivåer.

   Trondheimsfjorden er Norges tredje lengste fjord med 126 km.(Sjø kart lengre ned på siden)Den tjener som en naturlig grense mellom Nord- og Sør-Norge. Trondheimsfjorden grener inn i mange mindre fjorder, de største er Orkdalsfjorden i sørvest, Strindfjorden (les om Vikingens sjøslag på Strindfjorden i 1199 her) og Åsenfjorden i øst, og Beitstadfjorden i nordøst.

   Uansett om du er en ivrig sportsfisker eller bare ønsker å nyte en avslappende dag ved vannet, vil sjøfiske i Trondheimsfjorden gi deg en opplevelse du sent vil glemme. Gjør deg klar til å kaste snøret, nyte fangsten og oppdage den fantastiske sjarmen til sjøfiske i denne vakre norske fjorden. Med det majestetiske fjordlandskapet som bakteppe, vil du nyte en uforglemmelig fiskeopplevelse

   Ikke bare vil du oppleve spenningen ved å kaste snøret og vente på bittet, men du vil også nyte den friske luften, den avslappende atmosfæren og den vakre naturen som omgir deg. Dette er en flott aktivitet for familie og venner å dele, og det er en flott måte å komme seg ut i naturen og koble av fra hverdagens stress.

   Det er observert over 140 arter og minst 90 disse er fisk, og fjorden har den største biologiske produksjonen blant Norges fjorder. I de senere år ble dypvannskoraler (Lophelia pertusa) oppdaget i fjorden, ikke langt fra Hindrum Fjordsenter. 

   Flere av de beste laks elvene i Norge renner ut i Trondheimsfjorden. Blant disse er Gaula, Orklaelva, Stjørdalselva og Verdalselva

   De mest vanlige artene du kan få her i fjorden er Torsk, Sei, Lyr, Lange, Kveite, Hvitting, Lysing, Flyndre, Rødspette, Makrell, Sild, Laks, sjø-ørret, Steinbit, Uer og Breiflabb.

Dybde kart

cropped-cropped-Shutterstock-gradient-luted-scaled-1.webp