Hiking trip marked map poster Hindrumsetra 12km one way by Hindrum Fjordsenter Norway

   Denne 12.7 km lange turen tar deg gjennom en enveisrute fra Reveltun opp til Hindrumsetra, en seter med røtter tilbake til det tidlige 1700-tallet, uten moderne bekvemmeligheter som strøm eller vann. Stien fører deg gjennom det majestetiske Skaret, passerer Hindrumsetra og ender ved parkeringsplassen i Rian. Avstanden til Hindrumsetra er cirka 9 km. Du har valget mellom å gjøre dette til en rundtur og gå tilbake samme vei eller gå til Rian, der du eventuelt kan bli hentet med bil. Denne turen gir ikke bare en fysisk utfordring, men også en dypere forbindelse med Norges kulturelle og naturlige arv.

   Underveis på stiene åpner det seg en visuell fest for sjelen, der fjellvann fungerer som speil for den imponerende naturen som omgir deg. Disse stiene gir deg også sjansen til å oppleve det unike og varierte dyrelivet og den rike floraen som karakteriserer fjellområdene. Myrlandskapene skaper en kontrast til de robuste fjellene, og her kan du nyte den spesielle atmosfæren som preger disse sårbare, men betydningsfulle økosystemene.

   Stien er grundig merket gjennom hele turen, men ekstra forsiktighet er påkrevd, spesielt etter nedbør når stien kan bli glatt. Selv om turen inneholder bratte partier og er noe mer krevende enn kortere alternativer, er den likevel oppnåelig for de fleste med gjennomsnittlig kondisjon.

   Historien blir levende når du passerer gamle setre langs stiene. Disse setrene bærer vitnesbyrd om Norges rike kulturarv innen fjellandbruk og hyttekultur. Å vandre gjennom disse områdene gir deg muligheten til å forestille deg hvordan folk levde og arbeidet her i tidligere tider, og du kan følge i fotsporene til de som kom før oss.

cropped-cropped-Shutterstock-gradient-luted-scaled-1.webp