Munkstigen via ferrata

      Å klatre Munkstigen via ferrata klatresti gir deg et spennende eventyr med en liten dose adrenalin. Den får det til å kile i magen og gi deg en fantastisk naturopplevelse med både sjø og fjell. Herfra har du panoramautsikt over Trondheim, store deler av Trondheims fjorden og områdene rundt. Klatrestien ligger like ved fylkesvei 755, mellom Vanvikan og Leksvik. Det tar ca. 1 time med bil fra Trondheim (inkl. fergetur over Flakk – Rørvik).

      Fjellet Munken fikk navnet fordi det ligger i forlengelsen av aksen mellom Nidarosdomen, Munkegata og Munkholmen.

       Har du lyst til å utfordre deg selv litt, sammen med gode venner eller familie, er dette noe for deg. Dette er klatring for alle og det er det ingen krav om forkunnskaper.

      Alle klatreturer må bestilles på  forhånd. For bestilling eller annen informasjon kontakt med Hindrum Fjordsenter, eller sjekk Hjemmesiden til Munkstigen. Merk at instruksjon og leie av sikkerhets utstyr finner sted ved Hindrum Fjordsenter, og ikke ved klatrestien. Der er får man sikkerhetsopplæring, registrering og utleie av utstyr. Man passerer klatrestiens parkeringsplass med ca. 9 km i retning Leksvik, hvis man reiser fra Vanvikan.

      Munkstigen er hele 950 meter lang. Turen tar i gjennomsnitt ca 3-5 timer, og det er opp til deg om du tar det som en treningstur eller tar deg god tid og nyter utsikten. Kjempeflott tur for lag, foreninger, arbeidskollegaer, skoleklasser, studentgrupper, utdrikningslag, idretts-grupper osv.

      Personer under 18 skal ha godkjenning av foresatt/ansvarlig. Barn under 12 skal være i følge av en voksen hele tiden. Alle brukere skal være over 7 år eller av en høyde på minimum 135cm. Det er ingen øvre aldersgrense.

      Guide kan bestilles på forhånd, og må bestilles minimum 24-48 timer i forveien. Det er forøvrig ingen nødvendighet med guide, men det kan i noen tilfeller være greit å ha med noen med litt ekstra klatre-erfaring og som kjenner stien godt. Grupperabatt for grupper 10 eller mere.

For mere info:       Munkstigen.no

Facebook:               Facebook.com/munkstigen

Booking:                  Trykk HÆR